Acasă - » » » anyhoo « « « - Portal Forum Legaturi internet.

duminică, 5 august 2012

50% +1 la cvorumul unui referendum fraudat

Cum poți verifica dacă ai votat la referendum fără voia ta!

O prezență de peste 95%, la referendumul din 29 iulie 2012, la multe secții de votare ridică un mare semn de întrebare asupra corectitudinii procesului de votare.
Ce să mai vorbim de cazurile în care s-au înregistrat prezențe de peste 100%? Au fost cazuri în care s-a depășit orice închipuire și au sfidat ridicolul... cu rate de participare de 184% sau 254%... și nu puține!

Dacă nu ai participat la referendum și vrei să afli dacă ţi s-a înscenat sau nu votul, poţi afla dacă cineva a votat în locul tău și dacă ai fost trecut în mod fraudulos ca prezent la votare.

Iată care sunt pașii concreți de urmat în acest caz:

Pasul 1: Află care este numărul secției de vot la care ar fi trebuit să votezi la referendum. Listele cu secțiile de vot, pe localități, pot fi consultate aici.

Pasul 2: Scrie o cerere după modelul următor:

Către: Autoritatea Electorală Permanentă
Adresa: Str. Stavropoleos, Nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084
Fax: 021.310.13.87
Email: office@roaep.ro

Subsemnatul [... nume si prenume ...], domiciliat în [... adresa dvs ...], înscris pe listele electorale permanente, la referendumul din 29 iulie 2012, ca cetățean cu drept de vot arondat secției de votare numărul [... numărul secției din localitatea de domiciliu ...], în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public,

Vă solicit să îmi comunicați o copie a tabelului electoral utilizat în secția de votare numărul [... numărul secției ...], la referendumul din 29 iulie 2012. Precizez ca doresc numai copia filei în care am fost înscris, nu a întregului tabel. Vă rog să anonimizați datele personale ale celorlalte persoane ce figurează pe această filă.

Precizez că sunt dispus să suport costul aferent copierii filei.
Vă solicit răspuns la [... adresă poștală / fax / email ...]

Mulțumesc,
[... Nume și semnătură ...]
Data: [... data de transmitere a cererii ...]

Pasul 3: Trimite cererea la Autoritatea Electorală Permanentă, pe adresa de email scrisă în modelul de cerere, pe fax sau prin poștă. Ar trebui să primești răspuns în temenul prevăzut de Legea 544, adică 10 zile cu posibilitatea de prelungire până la 30 de zile, dacă răspunsul necesită un volum mare de muncă din partea instituției.
În caz că din răspunsul primit constați că altcineva a votat în locul tău este recomandat să faci o plângere penală la care să anexezi copia după tabelul care dovedește acest lucru.

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Lista mea de bloguri