Acasă - » » » anyhoo « « « - Portal Forum Legaturi internet.

luni, 11 octombrie 2010

Neale Donald Walsch - Teama, Spaima si Frica

Despre frica

Cea mai mare problema de pe Planeta este astazi Frica. Este o problema de mult timp, dar acum a devenit o problema uriasa. Creste pe zi ce trece. Iar motivul pentru care este o problema este ca ea AFECTEAZA TOTUL. Toate DECIZIILE si ALEGERILE pe care le facem. Toare REACTIILE si RASPUNSURILE noastre. Tot ceea ce traim poate veni doar dintr-unul din doua locuri posibile. Conversatii cu Dumnezeu mi-a clarificat asta. Ori vine IUBIRE, ori vine din FRICA. Iar ceea ce am observat este ca la majoritatea oamenilor, de cele mai multe ori, chiar si in cazul meu -mai mult decat vreau sa recunosc – vin din frica. Deci trebuie sa ne privim fricile si sa aflam… ce este frica, pana la urma? Despre ce este vorba in frica? De ce anume ne este frica? Si ce impact are asupra alegerilor, deciziilor si creatiilor de care suntem responsabili? Apropo, aceasta este una dintre primele frici care exista, frica de a fi responsabil. Frica de a ne pune intr-o pozitie de responsabilitate pentru tot ceea ce cream. Deci frica reprezinta primul aspect al experientei umane. asa cum inteleg eu, asupra caruia trebuie sa lucram foarte multe pentru a-l vindeca si chiar a-l transforma: transformi FRICA si ai transformat LUMEA! Hai sa vedem de ce anume ne este frica. In primul rand, asa cum vad eu, ne este frica de viata insasi si de cate se pot petrece in viata. Ne este FRICA de VIATA pentru ca ne este FRICA de MOARTE. Conversatii cu Dumnezeu spune ca TOATE spaimele sunt, in final, frica de moarte. Daca nu iti este frica de moarte atunci nu te temi nici sa traiesti. Dar cum poate sa nu iti fie frica de moarte??? Poti sa nu ai teama de moarte daca intelegi moartea, si ca rezultat al acestei intelegeri, intelegi si ce este viata.

Minunata carte Acasa cu Dumnezeu: Intr-o viata ce nu se termina explica toate acestea extraordinar de detaliat. Vorbeste despre momentul mortii noastre, procesul mortii insusi, motivul pentru care traim viata in acest fel pe Pamant. Sugerez oricui doreste sa afle mai mult despre asta sa se uite la aceasta carte. E foarte greu, dupa citirea acestui text, sa iti mai fie frica intr-un mod acut de moarte. Iar cand aceasta frica dispare, asa cum am mai spus, dispare si frica de a trai viata. Nu ne este frica de nimeni si nimic pentru ca toate temerile sunt bazate pe ideea ca AVEM NEVOIE DE CEVA. Vreti sa stiti care este definitia fricii? GANDUL CA NU O SA PUTEM OBINE CEEA CE CREDEM CA AVEM NEVOIE. Un om care nu are nevoie de nimic nu are frica de nimic. Cand nu am nevoie de nimic de la tine nu imi este frica de tine.

Cand nu am nevoie nici de viata mea, intr-un anumit sens, cand cred ca nu am nevoie de aceasta versiune specifica a vietii, in aceasta forma anume a corpului, atunci nu imi va fi frica nici daca ma omori. Atunci chiar nu am nevoie de nimic de la tine, nici macar sa te opresti din a ma omori. Aceasta creeaza adevarata neinfricare, si majoritatea maestrilor spirituali sunt in aceasta stare, un loc de ne-infricare totala. Cand incep deci sa imi privesc propriile temeri si incep sa le simt, si cand am gandul ca fricile mele incep sa ma doboare si aproape sa ma copleseasca, chiar sa ma paralizeze – pentru ca toti am fost paralizati de frica la un moment dat, unii dintre noi mai des decat am vrea sa recunoastem – cand ajung in acea stare, analizez bine si gandesc ce anume cred ca trebuie sa obtin? Ce este aici despre care cred ca am nevoie? Pentru ca asta este. Frica este o nevoie anuntata. Deci cuget asa: Ce anume cred ca imi trebuie? Este oare posibil sa nu am nevoie de asta? Ce s-ar intampla daca nu as avea asta, daca nu as primi asta, daca nu mi se va intampla sau nu mi se poate intampla? Sunt doua feluri in care frica se poate manifesta: ideea ca nu voi obtine ce cred ca am nevoie sau ca nu voi primi asta si ideea ca voi pierde ceva ce cred ca imi trebuie (o am acum dar o voi pierde). Iar asta cel mai des se intampla, in experienta umana, in relatii. Se mai prezinta si in alte feluri, avem temeri legate de bani, de putere, de sanatate si multe altle, dar cel mai adesea, aproape toate fricile pe care oamenii le traiesc au legatura cu relatiile de un gen sau altul. In special cu acele relatii delicate pe care le numim romantice. Acele “impletituri” ale relatiilor umane… In primul rand mi-e frica de faptul ca nimeni nu ma va iubi, iar apoi daca cineva ma iubeste, ca voi pierde acea dragoste. Iar cum rezolv situatia, atunci cand pot (exceptie – atunci cand nu pot), este sa intru intr-o stare de “sanatate spirituala”, cand inteleg cine sunt eu cu adevarat si ca de fapt nu-mi trebuie dragostea altuia pentru a trai experienta a cine sunt eu cu adevarat pentru a experimenta linistea, seninatatea, pacea, bucuria si fericirea.

De fiecare data cand cred ca fericirea mea trebuie dobandita, sau ca vine dintr-un loc din afara mea, intru in FRICA. De cate ori imi este clar ca sursa bucuriei mele nu exista in afara mea, ci imi este oferita din mine, de catre mine, FRICA DISPARE. Si iata ironia acestui lucru: atunci devin si mai atragator oamenilor. Si frica mea ca oamenii ma vor abandona de fapt nu se intampla, ci se intampla opusul: oamenii sunt atrasi de mine. Pentru ca oamenii sunt atrasi de alti oameni care sunt stabili, puternici, nu aroganti ci constienti, si care locuiesc profund in sinea lor. Pentru ca nimanui nu-i place ca altcineva sa depinda de el. Daca simt ca tu ai nevoie de mine asa mult, atunci urmatoarea mea frica va fi ca nu iti pot oferi ce ai nevoie, si de aceea te voi pierde. Oamenii ce se prezinta lumii ca linistiti, pasnici, veseli si cu o fericire innascuta… acestia sunt oamenii despre care spunem ca sunt adunati si organizati psihic si mental. Acestia sunt oamenii constienti ca fericirea, bucuria si linistea vin din interior. Acestea sunt cuvintele oricarui maestru spiritual, cuvinte ce se regasesc in toate cartile de spiritualitate. Dar acea experienta este realizabila. Putem sa o gasim si sa ajungem acolo! Si asta cred ca reprezinta calatoria spirituala. Aceasta este calea spre transformare. Aceasta este indepartarea de FRICA.

Cineva mi-a spus odata ca esita un Mare Acronim impotriva fricii (FEAR): Feeling Excited And Ready (Te simti emotionat si pregatit.) Cat de mult imi place! Am avut un minunat profesor care mi-a spus odata: “Cheama-ti Fricile si Aventureaza-te!” Ce gand frumos! Asa ca as vrea sa va las cu acest gand.

Oricare ar fi fricile tale in acest moment, realizeaza cateva lucruri: 1. NU ESTE REALA! O inventezi! 2. DACA SE VA INTAMPLA LUCRUL DE CATE TE TEMI, NOI DOI INCA VOM FI AICI MAINE. Nu inseamna absolut nimic. Doar daca maine chiar nu ai fi aici, caz in care nu ar conta absolut deloc! 3. Daca iti poti chema fricile si sa te aventurezi, vei atrage o ENERGIE ca va vindeca FRICA: ENERGIA EMOTIEI, ENERGIA DE A FI INSPIRAT DE VIATA INSASI. Pentru ca viata este un proces ce informeaza viata despre viata prin procesul de viata insusi. Si daca iti traiesti viata plina de inspiratii si emotii, in curand nu va mai fi nimic de care sa iti fie frica. SI DEVINE MAREA BUCURIE CARE A FOST MENITA DINTOTDEAUNA SA FIE. Asa o vad eu… Asta mi-a spus Conversatii cu Dumnezeu despre FRICA. As putea sa ma insel cu toate astea, desigur… dar nu prea cred.” Cartea Conversatii cu Dumnezeu se gaseste la editura ForYou.

Pentru ca Dumnezeu nu se arata ca Dumnezeu în Sine, din sau prin observare exterioara, ci prin experienta interioara.(din conversatii cu dumnezeu-super cartea) Cea mai obisnuita forma prin care Eu comunic o reprezinta sentimentele. Sentimentul este limbajul sufletului. Daca vrei sa stii ce adevar gasesti tu într-o anumita situatie, gândeste-te ce simti fata de ea. Sentimentele sunt uneori greu de descoperit – si adesea chiar si mai greu de recunoscut. Cu toate acestea, cele mai ascunse si mai profunde sentimente reprezinta cel mai mare adevar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Lista mea de bloguri